torsdag 26 november 2015

Morotsbröd

Det är gott att blanda i rivna morötter i bröddegen. Här kommer ett recept på ett 
långpannebröd. Det går utmärkt att blanda i någon dl solrosfrön också om man vill.


Morotsbröd
5 dl havregryn, 6 dl mjölk, 1/2 dl olja, 50 g jäst, 2 msk farin, 2 tsk salt, ca 8 dl vetemjöl,
ca 200 g rivna morötter, ev 1 dl solroskärnor
Värm mjölken till 40 grader och blanda i havregryn och fett. Låt blandningen svälla i
15 minuter. Blanda i jästen först och sedan resten av ingredienserna. Mjölmängden beror 
lite på hur mycket fukt morötterna tillför. Jäs i 30 minuter. Tryck ut degen i en smord 
långpanna, markera bitar och nagga. Jäs under brödduk i 30 minuter och grädda i 225
grader i ca 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar