söndag 7 augusti 2011

Svart vinbärskaka

Jag plockar massor av svarta vinbär just nu.Vi äter mosade i filen hela vintern.
Den här kakan är ett modifierat recept från något receptblad som jag har fått någongång någonstans.
Den är fantastiskt god, tycker vi.
Vi har gjort den med sura körsbär också. Supergod!


                                                   200 gram smör               Fyllning:
                                                   3 dl socker                     2-2 1/2 dl vaniljkräm
                                                   3 msk vaniljsocker          4 dl svarta vinbär
                                                   3 ägg
                                                   5 dl vetemjöl
                                                   1 1/2 tsk bakpulver
                                                   1/2 dl mjölk

Ugnsvärme 175 grader. Smörj och bröa en stor form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver omväxlande med mjölken. Bred ut hälften av smeten i formen. Lägg på vaniljkrämen men låt den inte gå ända ut i kanten. Lägg bären ovanpå. Bred på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

1 kommentar: