Vi gör gärna den här pajen i augusti. Den blir snyggare
om man skållar mandeln men ibland är jag lat.
Mördeg: Fyllning:
1/2 dl vetemjöl 200 g mandel
1/2 dl socker 1 droppe bittermandelolja
125 g smör 4 ägg
1 ägg 1 1/2 dl socker
Garnering: 4 dl röda vinbär
flagad mandel 1 msk potatismjöl
Gör mördegen i matberedare och tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter.
Ställ kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln. Vispa ägg och
socker och tillsätt mandel och bittermandeloljan. Blanda vinbären med potatismjölet.
Bred ut hälften av mandelsmeten i pajskalet. Strö över drygt hälften av bären.
Bred över resten av smeten och strö över de sista bären. Strö över flagad mandel
och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar