En sådan här regnig måndagförmiddag passar det väl bra att baka dessa kuvertbröd? Byt gärna ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl eller fullkornsdinkel.
Kuvertbröd 36 st, ugn 225 grader
Deg: 25 g jäst, 5 dl vatten, 2 msk olivolja, 1 msk honung, 1 tsk salt, 11 dl vetemjöl
Örtfyllning: 100 g smör, 2 pressade vitlöksklyftor, 0,5 dl hackad färsk timjan
Pensling: 2 msk olivolja, flingsalt, hackad timjan
Gör en deg på sedvanligt vis, arbeta den väl och låt den jäsa i en timme. Blanda ingredienserna till örtfyllningen. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en platta 30x30 cm. Sporra ut 9 fyrkanter som är 10x10 cm. Lägg på 1 tsk fyllning och vik ihop till trekanter. Tryck ihop kanterna noga. Jäs 30 minuter. Pensla med olivolja och strö över salt och timjan. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar