söndag 5 februari 2017

Kickis knäcke

Jag fick ett så gott knäckebröd hos min syrra som hon hittat i en bakbok men gjort om rejält. Jag har också ändrat i receptet lite här och där. Från början var det hälften vetemjöl och hälften grovt rågmjöl och kryddat med en tesked spiskummin. Gott det också!


Grahamsknäcke
25 g jäst, 5 dl vatten, 1,5 msk honung, 1 tsk salt, 1,5 msk rapsolja, 1 tsk brödkrydda, 
(eller anis+fänkål), 2 dl sesamfrö, 1 dl vallmofrö (kan uteslutas) 750 g grahamsmjöl (13-14 dl)
Man kan ta en del graham och en del vete om man vill.
Lös upp jästen i lite av vattnet och blanda sen i resten av ingredienserna. Låt jäsa 1-4 timmar.
Dela degen i 6 bitar. Kavla ut varje bit tunt tills den är lika stor som plåten. Strö över ca en halv tsk flingsalt och ev mer sesamfrö. Kavla ett par tag med en kruskavel och för över degen på plåten. Nagga och sporra upp bitar. Grädda ca 7-8 minuter i ugn 225 grader. Låt svalna på ett galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar