lördag 3 augusti 2013

Hallonmarmeladen

Här kommer ett recept på en jättegod hallon-nektarinmarmelad. Persikor går förstås lika bra.
Dubbla gärna receptet, den går snabbt åt.



Hallonmarmelad med nektarin
1/2 liter hallon, 2 medelstora nektariner, 1/2 vaniljstång, 1/2 citron, 4-5 dl syltsocker
Skölj frukterna och bären. Skär nektarinerna i bitar och lägg dem tillsammans med hallonen i en kastrull.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner stång och frön i kastrullen. Riv det yttersta skalet på en halv citron och pressa ur saften. Lägg även det i kastrullen och tillsätt till slut syltsockret. Värm under omrörning och låt sedan allt koka utan lock i ca 10 minuter. Nektarinerna ska bli lite mosiga. Skumma om det behövs och ta bort vaniljstången. Häll upp på varma burkar. Förslut burkarna genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar