fredag 31 maj 2013

Rabbelibarber

Rabarberpaj är väl ett måste under försommaren. Jag använde havregryn i smeten men det går nog bra med vilka flingor som helst! Duken hittade jag på loppis. Jag är väldigt svag för såna här tryckta, somriga dukar.


Rabarberpaj med knäckigt täcke
500 g rabarber i bitar, 1 dl råsocker eller strösocker, knappt en matsked nystött kardemumma
Lägg rabarbern i en form och strö på socker och kardemumma.
Knäcktäcket
1 ägg, 1 1/2 dl råsocker eller strösocker, 100 g smör, 3 dl havregryn, 1 msk vetemjöl, 1 tsk bakpulver
Vispa ägget och sockret pösigt, Smält smöret och blanda med havregrynen och äggsmeten. 
Rör i mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten över rabarbern och grädda mitt i ugnen,
 i 200 grader, i ca 20 minuter. Servera ljummen med glass eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar