Under hundpromenaden hittade vi trattkantareller.Vi torkade
det mesta i vår tork. Resten fick bli en läcker svampsoppa!
Receptet klippte jag ur en kvällstidning för många år sedan.
Receptet klippte jag ur en kvällstidning för många år sedan.
Postmästarens svampsoppa
1 1/2 liter trattkantareller, 2-3 msk smör, 1 liten purjo, 3 msk vetemjöl, 3 dl grädde,
7 dl buljong, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krossad vitlöksklyfta, 2-3 msk sherry
Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek svampen i hälften av smöret tills vätskan har
kokat bort. Lägg i den strimlade purjon och resten av smöret. Strö över mjölet och rör om.
Häll på buljong och grädde och koka på svag värme i 30 minuter. Smaka av med
kryddorna och sherryn. 4 portioner
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar