lördag 6 oktober 2012

Postmästaren svampsoppa

Under hundpromenaden hittade vi trattkantareller.Vi torkade 
det mesta i vår tork. Resten fick bli en läcker svampsoppa!
Receptet klippte jag ur en kvällstidning för många år sedan.

Postmästarens svampsoppa
1 1/2 liter trattkantareller, 2-3 msk smör, 1 liten purjo, 3 msk vetemjöl, 3 dl grädde,
7 dl buljong, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krossad vitlöksklyfta, 2-3 msk sherry
Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek svampen i hälften av smöret tills vätskan har
 kokat bort. Lägg i den strimlade purjon och resten av smöret. Strö över mjölet och rör om.
Häll på buljong och grädde och koka på svag värme i 30 minuter. Smaka av med 
                        kryddorna och sherryn.                   4 portioner



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar