tisdag 26 april 2011

Mandelkaka med hallonglasyr

Den här kakan njöt vi av under påsken.
Jag hittade den i en veckotidning för några år sedan.

Mandelkaka
                                        175g smör                                      1 1/2 dl mjölk
                                        75g riven mandelmassa                   2 1/2 dl strösocker
                                        1 ägg                                              3 dl vetemjöl
                                        8 droppar bittermandelarom            1 msk vaniljsocker
                                        Hallonglasyr
                                        2 dl florsocker
                                        1 dl hallonsylt

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 23 cm i diameter.
Smält smöret. Vispa ägget med bittermandelarom och mjölk. Tillsätt mandel-
massan, sockret, mjölet och vaniljsockret. Rör sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna något. Blanda florsocker och hallonsylt.
Bred glasyren över den fortfarande varma kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar