Den här kakan njöt vi av under påsken.
Jag hittade den i en veckotidning för några år sedan.
Mandelkaka
175g smör 1 1/2 dl mjölk
75g riven mandelmassa 2 1/2 dl strösocker
1 ägg 3 dl vetemjöl
8 droppar bittermandelarom 1 msk vaniljsocker
Hallonglasyr
2 dl florsocker
1 dl hallonsylt
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 23 cm i diameter.
Smält smöret. Vispa ägget med bittermandelarom och mjölk. Tillsätt mandel-
massan, sockret, mjölet och vaniljsockret. Rör sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna något. Blanda florsocker och hallonsylt.
Bred glasyren över den fortfarande varma kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar