Jag har samlat på mig en massa recept på goda mjuka kakor.
Här kommer en av mina favoriter. Jag gör den oftast oglacerad
men lämnar några tips på glasyrer som är goda.
Amerikansk banankaka.
150 g smör 1 tsk bikarbonat
3 1/2 dl strösocker 1 tsk bakpulver
2 ägg 2 tsk vaniljsocker
2 bananer 1 1/4 dl hasselnötter
1/2 tsk salt 1 1/4 dl fil
4 1/2 dl vetemjöl
Hacka nötterna i matberedaren. tillsätt smör, socker och vaniljsocker.
Kör ihop till en smet. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt bananerna hela och
kör tills det blir en jämn smet. Häll upp smeten i en skål och tillsätt
de torra ingredienserna varvat med filen. Häll i smord och bröad form,
jag brukar ta kokosflingor. Grädda i ca 55-60 minuter i 175 grader.
Glasyr 1 Glasyr 2 Glasyr 3
Florsocker och äggvita 150 g Philadelphiaost 2 1/2 dl florsocker
Strö kokos över. 3 1/2 dl florsocker 60 g smält smör
1 msk pressad citron 2 dl creme fraiche
rivet citronskal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar