söndag 10 april 2011

Amerikansk banankaka

Jag har samlat på mig en massa recept på goda mjuka kakor.
Här kommer en av mina favoriter. Jag gör den oftast oglacerad
men lämnar några tips på glasyrer som är goda.


Amerikansk banankaka.
                                                       150 g smör                    1 tsk bikarbonat
                                                       3 1/2 dl strösocker         1 tsk bakpulver 
                                                       2 ägg                             2 tsk vaniljsocker
                                                       2  bananer                     1 1/4 dl hasselnötter
                                                       1/2 tsk salt                    1 1/4 dl fil
                                                       4 1/2 dl vetemjöl
          Hacka nötterna i matberedaren. tillsätt smör, socker och vaniljsocker.
Kör ihop till en smet. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt bananerna hela och
kör tills det blir en jämn smet. Häll upp smeten i en skål och tillsätt
de torra ingredienserna varvat med filen. Häll i smord och bröad form,
jag brukar ta kokosflingor. Grädda i ca 55-60 minuter i 175 grader.

                                    Glasyr 1                              Glasyr 2                            Glasyr 3
                             Florsocker och äggvita        150 g Philadelphiaost        2 1/2 dl florsocker
                               Strö kokos över.                 3 1/2 dl florsocker            60 g smält smör
                                                                        1 msk pressad citron        2 dl creme fraiche
                                                                                                                     rivet citronskal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar