Dinkelbröd är gott och även nyttigt sägs det. Här kommer ett recept med fullkornsdinkel.
50 g jäst, 10 dl ljummet vatten, 2 tsk salt, 1 msk honung, 5 dl fullkornsdinkel ca 18 dl vetemjöl eller vetemjöl spec., flingsalt och fullkornsdinkel att strö över bullarna.
Lös upp jästen i vattnet och blanda alla ingredienserna. Arbeta degen väl i 5-10 minuter. Jäs i ca 2 timmar. Dela degen i tre längder och skär varje längd i 10 bitar. Forma till bullar som får jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med vatten och strö över mjöl och salt. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Både ser och låter gott.
SvaraRaderaVi har så dåligt med mjölsorter här i UK. Många gillar fortfarande vitt bröd i skivor, sådana där "gummiskivor", hemska.
Ha det bra!
Ja, sånt bröd måste man rosta för att möjligen kunna äta!
Radera