lördag 26 september 2015

Honungstosca

Honungstosca, man behöver bara smaka på ordet för att förstå hur ljuvligt det smakar, eller hur?
Kakan blir ganska tunn så om man vill kan man göra en och en halv sats av bara kaksmeten.


50 g smör, 2 ägg 2 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 3/4 dl grädde eller mjölk
Honungsglasyr: 2 1/2 msk honung (ej flytande), 1 dl socker, 75 g smör 75 g skållad 
hackad mandel eller mandelspån
200-300 g mandelmassa att ha under glasyren
Smält smöret och häll i grädden. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl och bakpulver.
Tillsätt smör/gräddblandningen och rör smeten jämn. Häll i smord och bröad form, ca 22 cm, 
med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter i 175 grader. Under tiden 
skär man mandelmassan i tunna skivor och gör toscasmeten.
Alla ingredienserna till honungsglasyren blandas i en kastrull och sjudes upp under omrörning.
Täck kakan med mandelmassan och bred honungsglasyren över. Grädda i 200 grader mitten av
ugnen i ca 10 minuter eller tills ytan har fått en fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar