torsdag 4 juni 2015

Regn

Och så regnar det igen. Och jag bakar kakor fyllda med nötkräm och hackade nötter.
Recept på mördeg finns i de flesta större kokböcker. I degen nedan är det mera socker.
Mördeg med ägg är lättare att kavla.


Mördegskakor
125 g smör, 1 dl socker, gärna rörsocker, 3 dl vetemjöl
Fyllning: 2 dl Nutella, 1-1 1/2 dl finhackade nötter
Hacka samman till en deg och låt vila i kylskåp i en timme. Kavla ut till ca 1/2 cm
tjocklek och ta ut kakor med ett mått med ca 4-5 cm diameter. Grädda mitt i ugnen
i ca 8 minuter. Låt dem svalna.
Rosta de hela nötterna i en stekpanna. Gnugga nötterna i en handduk så att skalen
försvinner och hacka dem fint. Blanda nöthacket med Nutella. Lägg samman kakorna
med nötkräm emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar