Den bakas i en långpanna och är mera som en sockerkaka med äpplen i. Det blir ca 42 bitar.
200 g smält smör, 4 ägg, 4 dl socker, 2 dl gräddmjölk, 5 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver
Fyllning: 1 dl hackad mandel, 1 1/2 dl kokos, 2 msk vaniljsocker, 1/2 dl rörsocker,
1 msk kanel, ca 4 äpplen
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta matfettet och mjölken. Blanda mjöl och
bakpulver och rör ner i smeten. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en plastpåse
men ta undan hälften av den hackade mandeln. Skaka om. Kärna ur och skär äpplen i
klyftor och lägg dem också i plastpåsen och skaka om igen. Häll smeten i en smord
och bröad långpanna. Placera ut äppelklyftorna och resten av påsens innehåll i smeten.
Strö över mandelhacket och grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar