Vet inte varför de kallas sockerskorpor, då de inte är speciellt söta. Fick en sån längtan efter
dessa små bakverk. Men de verkar inte särskilt moderna just nu för det var svårt att hitta ett
recept. Jag hittade till slut ett i min gamla hemkunskapsbok från 1960-talet. Så här kommer det!
dessa små bakverk. Men de verkar inte särskilt moderna just nu för det var svårt att hitta ett
recept. Jag hittade till slut ett i min gamla hemkunskapsbok från 1960-talet. Så här kommer det!
Sockerskorpor 100 st
6 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1krm salt, 1/2 dl socker, 150 g smör, 1 1/2 dl gräddmjölk
(1 tsk stött kardemumma)
Rör smör och socker pösigt och tillsätt gräddmjölken. Rör sen ner mjölet blandat med bakpulvret.
Smaksätt ev med kardemumma. Rulla ut till längder och skär i ca 50 bitar som rullas runda. Grädda
i 200 grader i ca 8 minuter. Klyv bullarna. Låt de få färg på den skurna sidan några minuter i ugnen.
Eftertorka på svag värme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar