Julsnäckor kallas dessa goda, kalljästa saffransbullar.
Julsnäckor 32 st
Ingredienser: 50 g jäst, 3/4 dl grädde, 2 msk socker, 1pkt saffran, 150 g smör, 2 ägg, 6 dl vetemjöl
Fyllning: 100 g smör, 100 g florsocker Pensling: 1 ägg Garnering: pärlsocker, hackad mandel
Rör först ihop fyllningen och låt den stå i rumstemperatur. Rör ut jästen i lite av grädden.
Tillsätt socker och stött saffran, smöret, resten av grädden och äggen ett i sänder. Sätt till
mjölet och rör degen endast så länge att den håller ihop. Ta upp degen på mjölat bakbord,
dela den i två delar och rulla ut till längder. Kavla ut längderna och bred på smörkrämen.
Rulla ihop som rulltårtor och skär varje längd i 16 bitar. Lägg dem i pappersformar och
låt jäsa i två timmar i rumstemperatur. Pensla bullarna med ägg och strö över hackad
mandel och pärlsocker. Grädda i 175 grader i ca tio minuter.
Tack för receptet!
SvaraRaderaVerkar enkelt med kalljäsning efter utbakningen.
Det ska jag prova.