fredag 26 april 2013

Hallon

Har ni hallon kvar i frysen? Den här kakan är god. Prova den!


Hallonrutor
4 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl socker, 2 tsk bakpulver, 150 g smör, 1 ägg
2-3 dl mosade hallon med lite socker eller hallonsylt
Strössel: 1 1/2 dl havregryn, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 50 g smält smör
Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt matfettet och finfördela det. Rör ner ägget.
Tryck ut degen i en form klädd med bakpapper, ca 25x30 cm. Bred på hallonmoset.
Rör ihop strösslet och fördela det över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 
grader i 20 minuter. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.


1 kommentar:

  1. Kan bara hålla med om den goda kakan! Jag brukar använda lingonsylt! God blir den i vilket fall som helst!

    SvaraRadera