söndag 25 mars 2012

Lyxtosca

Här kommer en lyxvariant! Man bakar en sockerkaka och där kan man välja
om man vill ha en med mycket eller lite fett. Jag ger förslag på en mellanvariant.


Kakan: 100 g smör, 3 ägg, 2 1/2 dl socker, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver
                       Täcke:  Mandelmassa
    Glasyren: 2 1/2 msk honung, 1 dl socker, 75 g smör, 75 g skållad hackad mandel
                       eller 50 g mandelspån, 1 msk vetemjöl,
Vispa ägg och socker. Rör i mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret.
Grädda i smord och bröad form med löstagbar botten i 175 grader i 30 minuter.
Rör ihop glasyrens ingredienser i en kastrull och sjud upp. Ta ut kakan och täck
den med tunt skuren mandelmassa. Bred över honungsglasyren och grädda lite 
                       högre upp i ugnen tills kakan har fått fin färg.


1 kommentar:

  1. Det ser gott ut! Den ska vi pröva
    i påsk.

    Kram från
    Mor och Göran

    SvaraRadera