Här kommer en lyxvariant! Man bakar en sockerkaka och där kan man välja
om man vill ha en med mycket eller lite fett. Jag ger förslag på en mellanvariant.
Kakan: 100 g smör, 3 ägg, 2 1/2 dl socker, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver
Täcke: Mandelmassa
Glasyren: 2 1/2 msk honung, 1 dl socker, 75 g smör, 75 g skållad hackad mandel
eller 50 g mandelspån, 1 msk vetemjöl,
Vispa ägg och socker. Rör i mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret.
Grädda i smord och bröad form med löstagbar botten i 175 grader i 30 minuter.
Rör ihop glasyrens ingredienser i en kastrull och sjud upp. Ta ut kakan och täck
den med tunt skuren mandelmassa. Bred över honungsglasyren och grädda lite
högre upp i ugnen tills kakan har fått fin färg.
Det ser gott ut! Den ska vi pröva
SvaraRaderai påsk.
Kram från
Mor och Göran