söndag 15 januari 2012

Judisk kaffekaka

Vad svårt det är att kasta ut granen när den har fått så fina nya skott!

Kakan är från en gammal Tre Ess broschyr.

Judisk kaffekaka
100g smör, 2 1/2 dl socker, 2 ägg,
5 dl mjöl, 1/4 tsk salt, 1 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat,
6 malda sötmandlar och 6 malda bittermandlar,
2 1/2 dl fil
Fyllning
2 msk smält smör, 1 1/2 dl farin, 2 tsk kanel,
2 msk mjöl, 1 1/2 dl hackade hasselnötter

Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem växelvis med filen.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form (2 l).
Strö över drygt hälften av fyllningen, häll på resten av smeten och
strö över återstoden av fyllningen. Dra med en kniv genom lagren
så att kakan blir lite tigrerad. Grädda i 175 grader i ca 50-60 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar