Det här skorporna är jättegoda och inte så söta. Njut dem som de är eller med lite smör eller honung.
150 g smör
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
2 ägg
2-3 tsk nystött kardemumma
2 kuvert saffran
ca 18 dl vetemjöl
1 dl skållad hackad mandel
Gör en helt vanlig saffransvetedeg av ingredienserna. Blanda i mandeln sist.
Jäs degen i 30 min. Baka ut till fyra plåtlånga längder och jäs på två plåtar i ca 30 min.
Grädda i 200 grader i 15-18 min. i nedre delen av ugnen. När längderna har svalnat lite
skärs de i 3-4 cm breda skivor. Skär sedan skivorna i över och underdel. Rosta skorporna
högt uppe i ugnen tills de har fått färg. Eftertorka i 75-gradig ugn tills de känns torra.
Man kan sätta in två plåtar samtidigt när skorporna ska torka.
Hej och Tack för er medverkan vid byns Julmarknad.
SvaraRaderaRoligt med nya recept och vilken otroligt fin kalender från 50-talet.Bilder finns nu hela tiden på bybloggen , det kommer fler de närmaste dagarna.