Det här receptet hittade jag i en dagstidning för några år sen.
Pajen hade bakats vid äpplets dag någonstans. Perfekt avslutning på höstmiddagen!
Mias lyxiga äppelpaj Sätt ugnen på 200 g. Gör pajdegen på vanligt vis. Tryck ut i 28 cm form.
150 g smör Förgrädda på nedersta falsen i ca 15 minuter. Bred ut gelén i det gräddade
31/2 dl mjöl skalet och sen vaniljkrämen ovanpå. Skala och kärna ur äpplen, skär i tunna
2 msk kallt vatten skivor och lägg tätt ovanpå vaniljkrämen. Blanda alla ingredienser till tosca-
Fyllning smeten i en kastrull och ge den ett hastigt uppkok under omrörning. Häll
1 dl rödvinbärsgelé den över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
2 dl vaniljkräm Servera pajen med glass eller vaniljsås.
3-4 äpplen
Toscatäcke
2 dl strösocker
100 g smör
2 msk mjöl
2 msk mjölk
2 dl mandelspån
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar