torsdag 27 oktober 2011

Äppelpaj extra allt

Det här receptet hittade jag i en dagstidning för några år sen.
Pajen hade bakats vid äpplets dag någonstans. Perfekt avslutning på höstmiddagen!


Mias lyxiga äppelpaj     Sätt ugnen på 200 g. Gör pajdegen på vanligt vis. Tryck ut i 28 cm form.
150 g smör                   Förgrädda på nedersta falsen i ca 15 minuter. Bred ut gelén i det gräddade
31/2 dl mjöl                  skalet och sen vaniljkrämen ovanpå. Skala och kärna ur äpplen, skär i tunna
2 msk kallt vatten         skivor och lägg tätt ovanpå vaniljkrämen. Blanda alla ingredienser till tosca-
Fyllning                        smeten i en kastrull och ge den ett hastigt uppkok under omrörning. Häll
1 dl rödvinbärsgelé        den över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
2 dl vaniljkräm              Servera pajen med glass eller vaniljsås.
3-4 äpplen
Toscatäcke
2 dl strösocker
100 g smör
2 msk mjöl
2 msk mjölk
2 dl mandelspån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar