onsdag 3 oktober 2012

Världens godaste kaka!

Det här receptet har jag klippt ut ur en dagstidning för så där en trettio år sen.
Den är glutenfri och bör bakas dagen före den ska ätas. Urgod med lite grädde till!


Ålstens chokladkaka
100 g valnötter, 100 g mandel, 200 g smör, 200 g mörk choklad, 5 ägg, 2 rågade dl socker

Skålla och mal mandeln. Hacka valnötterna, lämna hälften mer eller mindre hela.
Smält smöret, dra ifrån kastrullen och lägg i chokladen så att den också smälter.
Vispa äggvitorna hårt i en skål, vispa därefter gulorna och sockret i en annan 
skål. Tillsätt smörchokladen och mandel plus nötter till gulorna. Vänd försiktigt 
ner vitorna i omgångar i smeten. Häll smeten i en rund, smord och bröad 
form med avtagbar kant. Grädda i ca 65 minuter i 150 grader. Kakan ska 
vara kladdig i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar