fredag 1 juni 2018

Baguetter

Häromdagen bakade jag baguetter. De är perfekta att ha i frysen till sommarens sallader. Det är väldigt gott att blanda hackade valnötter i degen.


Baguetter
1/2 paket jäst, 6 dl ljummet vatten, 1 msk olivolja, 2 tsk salt, 13 dl vetemjöl
Rör ut jästen i lite av vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta degen väl och låt den jäsa 
 på bakbordet under duk i 1-2 timmar. Nu ska du inte knåda degen utan bara dela den i tre delar om du vill ha långa baguetter. Jag vill ha kortare och delar degen i sex delar. Sen drar du bara ut degen försiktigt och snurrar baguetten några varv. Lägg den på plåten, tre plåtlånga eller tvärs över om du vill ha dem kortare. Jäs en kvart och grädda i 225 grader i tio minuter. sänk värmen till 150 grader och grädda en kvart till. 

2 kommentarer:

  1. Säg mig vad som inte blir godare med valnötter‽
    Margaretha

    SvaraRadera