tisdag 10 april 2012

Med smak från myren

Ibland gör jag kakor med torkade tranbär och vit choklad.
Här ser ni skillnaden mellan hemmatorkade och köpta tranbär.
Vilka tror ni är godast? Javisst, de små hemmatorkade har en
fantastisk smak jämfört med de stora köpta.


På bloggen Söta saker finns ett bra recept på tranbärskakor. Nedan kommer ett annat
som jag hittade i en tidning för flera år sedan. Jag har ändrat det lite.


2 dl vetemjöl, 1/2 dl potatismjöl, 3/4 dl florsocker eller 1 dl socker, 1/2 tsk bakpulver,
100 g smör, 50-100 g vit choklad, 1 dl torkade tranbär
Mixa ihop alla ingredienser utom den hackade chokladen och tranbären som blandas i för hand.
Forma degen till en rulle som får vila i frysen insvept i plastfolie i en timme. Skär rullen i ca 25 skivor och grädda i 175 grader i ca 10 minuter.

3 kommentarer:

  1. Oj vad gott det later!

    SvaraRadera
  2. Tranbär är väl väldigt nyttigt också? (Men kanske inte i kakor...)
    Var växer tranbär egentligen?

    SvaraRadera
  3. Tranbär växer på myrarna tillsammans med hjortronen.

    SvaraRadera