måndag 15 augusti 2011

Röda vinbär

Vi gör gärna den här pajen i augusti. Den blir snyggare
om man skållar mandeln men ibland är jag lat.


                                     Mördeg:                                              Fyllning:
                                     1/2 dl vetemjöl                                     200 g mandel
                                     1/2 dl socker                                       1 droppe bittermandelolja
                                     125 g smör                                          4 ägg
                                     1 ägg                                                  1 1/2 dl socker
                                      Garnering:                                          4 dl röda vinbär
                                    flagad mandel                                       1 msk potatismjöl

                        Gör mördegen i matberedare och tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter.
                        Ställ kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln. Vispa ägg och
                        socker och tillsätt mandel och bittermandeloljan. Blanda vinbären med potatismjölet.
                        Bred ut hälften av mandelsmeten i pajskalet. Strö över drygt hälften av bären.
                        Bred över resten av smeten och strö över de sista bären. Strö över flagad mandel
                        och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar