fredag 19 augusti 2011

Hallonfrestelse

Det här är en jättegod hallonpaj, men den är lika god med blåbär.
Till en studentbuffé gjorde jag den med rabarber, suveränt god!


 Deg:                                                           Fyllning:
                                 100 g smör                                                  2 äggvitor
                                 2 3/4 dl vetemjöl                                          100 g riven mandelmassa
                                 2 msk socker                                               1 dl socker
                                 2 äggulor                                                     5 dl hallon

                     Gör degen i en matberedare. Tryck ut degen i en form med  ca 24 cm diameter.
                     Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 200
                     grader i ca 15 minuter.
                     Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelmassa, socker och hallon.
                     Grädda i 175 grader i ytterligare 20-25 minuter. Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar