onsdag 22 juni 2011

Mazarinkaka

En kaka med recept från 1980 talet men lika god nu.

                                           200 g smör                                           Glasyr
                                           2 dl socker                                           35 g smält smör
                                           2 ägg                                                    1 1/2 dl florsocker
                                           3-4 droppar bittermandelolja                 1 tsk vaniljsocker
                                           50 g mald mandel                                  2 msk kallt kaffe
                                           1 msk vaniljsocker                                 1/2 dl hackad mandel
                                           1 tsk bakpulver
                                           3 1/2 dl vetemjöl
                                           1 1/2 dl mjölk

                 Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen. Blanda försiktigt ner resten av ingredienserna.
                 Grädda i smord och bröad form i 175 grader i ca 40 minuter. Låt kakan kallna och bred
                 på glasyren. Strö över den hackade mandeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar