söndag 24 augusti 2025

Tomattider

En härlig sak med sensommaren och hösten är överflödet av tomater från mitt lilla växthus och mina odlingslådor. Vi äter dem som de är förstås men mattomaterna ger soppor, såser och pajer med fantastisk smak. Pajen på bilden finns bland mina recept. Jag fryser in körsbärstomater i påsar till vinterns grytor och ugnsrostade tomater, paprika, lök och squash till en fantastisk soppgrund, recept nedan.




Jag brukar ta 1/2 kilo tomater och 1/2 kilo squash istället eftersom jag oftast har så mycket squash. Det går bra med vilka bönor som helst eller kikärter. 


2 kommentarer:

  1. Så läckert det ser ut! Jag som inte odlar annat än ogräs nu för tiden, blir en gnutta avundsjuk.
    Margaretha


    SvaraRadera
  2. Vi får se hur länge jag orkar hålla på. Jag minskar ner odlande varje år. Men just tomater är svårt att sluta med. De är ju så mycket godare än köpta.

    SvaraRadera