måndag 17 maj 2021

Kuvertbröd

En sådan här regnig måndagförmiddag passar det väl bra att baka dessa kuvertbröd? Byt gärna ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl eller fullkornsdinkel.

Kuvertbröd 36 st, ugn 225 grader
Deg: 25 g jäst, 5 dl vatten, 2 msk olivolja, 1 msk honung, 1 tsk salt, 11 dl vetemjöl
Örtfyllning: 100 g smör, 2 pressade vitlöksklyftor, 0,5 dl hackad färsk timjan
Pensling: 2 msk olivolja, flingsalt, hackad timjan

Gör en deg på sedvanligt vis, arbeta den väl och låt den jäsa i en timme. Blanda ingredienserna till örtfyllningen. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en platta 30x30 cm. Sporra ut 9 fyrkanter som är 10x10 cm. Lägg på 1 tsk fyllning och vik ihop till trekanter. Tryck ihop kanterna noga. Jäs 30 minuter.  Pensla med olivolja och strö över salt och timjan. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar