måndag 3 augusti 2020

I stekpannan

Jag bakade bröd häromdagen som jag gräddade i stekpannan. Roligt som omväxling! Det blev 24 kakor.


50 g jäst, 150 g smör, 1 liter mjölk, 1 dl sirap, 2 tsk salt 1 påse brödkryddor, 1,5 kg rågsikt
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt och häll över jästen som smulats ner i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen väl. Jäs i 40-60 minuter. Ta upp degen och knåda den slät. Dela den i 24 bitar. Kavla ut en del i taget till en rund kaka. Avsluta med kruskavel och nagga kakan innan du gräddar den i stekpannan på spisen ca 3 minuter på varje sida. Lägg kakorna på hög i en bakhandduk så att de håller sig mjuka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar