fredag 13 mars 2015

Skorpkärlek

Jag älskar skorpor men tar mig inte alltid tid att baka sådana. Här kommer i alla fall
ett recept på verkligt goda grahamsskorpor. Är alldeles utmärkta att äta mjuka också!


Grahamsskorpor 64 st
100 g smör, 1/2 liter mjölk, 50 g jäst, 1 1/2 tsk salt 1 msk brödkrydda( eller stött anis, fänkål
eller koriander) 6 1/2 dl grahamsmjöl, 1 dl kruskakli, 6 dl vetemjöl.
Gör en deg på vanligt vis alltså smält smöret, häll i mjölken och lös jästen i den ljumma 
blandningen. Blanda i resten av ingredienserna och låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen
i fyra delar och gör åtta bullar av varje del. Låt jäsa på plåt i 30 minuter. Grädda i 225
grader i ca 10-15 minuter. Klyv bullarna med en gaffel när de svalnat. Lägg halvorna
 på en plåt och rosta i 250 grader några minuter. Eftertorka på svag värme 75 grader. 
Det tar några timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar