fredag 23 januari 2015

Till januarifikat

Är julkakorna slut? Då föreslår jag att ni bakar dessa ljuvligheter till helgen. Passar så
bra till en kopp te och älskningsboken.


Dadelkakor ca 20 st
100 g smör, 1 dl rårörsocker, 1 msk ljus sirap, 50 g mörk choklad, 6 färska dadlar,
 0,5 dl mandel, 2,5 dl mjöl, 0,5 tsk bikarbonat
Rör smör, socker och sirap mjukt. Hacka choklad ,dadlar och mandel fint. Tillsätt
mjöl, bikarbonat och hacket till smörsmeten. Forma dagen till en rulle och lägg den 
i frysen ett litet tag så går den lättare att skära.. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor.
 Grädda i 200 graders ugn i ca 8 minuter. Receptet går utmärkt att dubblera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar