söndag 24 november 2013

Tjinuskitårta

Den här tårtan med kolasmak och mockagrädde är så lättgjord och verkligen urgod.
 
 
Tjinuskitårta
Botten: 225 g riven mandelmassa, 2 ovispade äggvitor
Tjinuskisås: 2 dl vispgrädde, 3/4 dl socker, 1/2 dl ljus sirap,1/2 msk smör
Mockakräm: 2 dl vispgrädde, 2 tsk kakao, lite finstött pulverkaffe, flagad rostad mandel
Arbeta in äggvitorna i den rivna mandelmassan. Rita en rundel på smort bakplåtspapper,
stor som en mattallrik. Bred ut smeten jämt och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.Sjud
 ihop socker, sirap och grädde och koka tills kolan tjocknar. Rör om ofta. Ta kolasåsen 
från värmen och rör ner smörklicken. Låt såsen svalna till minst hälften innan den breds
över tårtbotten. Vispa grädden och smaksätt den. Bred den över den avsvalnade tårtan.
Strö över den rostade mandeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar