fredag 14 juni 2013

Chokladtårta med honung

Här kommer det ett recept på en mycket god chokladtårta. Ni får både en snabb och 
en lite långsammare variant på hur man gör bottnarna.


Chokladtårta med honung
Snabba sättet: 4 hg mandelmassa, 4 äggvitor
Riv mandelmassan och blanda med de hårt vispade äggvitorna.
Långsammare sättet: 200 g mandel eller nötter, 2 1/4 dl florsocker, 4 äggvitor.
Mal mandeln/nötterna och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna hårt och 
vänd ner i de torra ingredienserna.
Rita tre cirklar ca 22-24 cm på bakplåtspapper. Fördela smeten och bred ut den.
Grädda mitt i ugnen i 150-175 grader i ca 15 minuter. Lossa bottnarna innan de har 
kallnat helt. 
Fyllning: 4 dl vispgrädde, 1 dl honung( ej flytande), 1 1/2-2 dl kakao
Rör ut honungen i hälften av grädden. Tillsätt resten av grädden och siktad kakao 
och vispa tills det tjocknar och blir som smörkräm. Det går fort med elvisp! Varva
bottnar och fyllning. Bred fyllning ovanpå och på sidorna. Garnera ev med rostad flagad
 mandel, silverkulor eller färska hallon....före servering. Tårtan görs helst en dag i förväg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar