fredag 19 april 2013

Beatleskaka

Det här receptet har jag haft hur länge som helst i min receptpärm. Det hörs
 väl på namnet, förresten! Det är i alla fall en riktig godiskaka.


Beatleskaka
3 ägg, 300 g mandelmassa, 1/2 dl vetemjöl, 2 msk smält smör
Glasyr: 100 g hasselnötter, 3/4 dl socker 75 g smör, 1 1/2 msk vetemjöl, 1 1/2 msk mjölk
Riv mandelmassan grovt. Vispa äggen lätt, rör ner mandelmassan och blanda i mjöl och smör.
Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 22-24 cm i diameter. Grädda i 200 grader, 
mitt i ugnen, i 15 minuter. Ta ut kakan och bred på glasyren. Grädda kakan i ca 10 minuter till.
Glasyr: Rosta nötterna i en torr, het stekpanna. Gnugga bort skalen och hacka nötterna grovt. 
Blanda nötterna med resten av ingredienserna i en kastrull och låt blandningen sjuda upp 
under omrörning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar