söndag 8 maj 2011

Citronkaka

Jag gillar kakor med frukt och russin i. Det går säkert bra att byta ut citronen mot en apelsin.
Man kan röra i äggen hela som i en vanlig sockerkaka men då blir den inte lika fluffig.

                                                              Citronkaka med russin
                                                          175 g smör              3dl mjöl
                                                          2 dl socker              2 tsk bakpulver
                                                          3 ägg                       1 dl russin
                                                rivet skal av en halv citron  1 dl mjölk

Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst, man kan ta flytande smör.
Tillsätt äggulor och rivet citronskal. blanda mjöl,
bakpulver och russin och rör ner omväxlande med mjölken.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i smeten.
Grädda i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar