fredag 29 april 2011

Vaniljkaka

Här kommer en annan favorit som jag har sett i flera varianter.
Den här tycker vi är godast!

Vaniljkaka
                                           3 ägg                                  Fyllning: 100-125 g smör
                                           3 dl socker                                       1 dl mjölk
                                           3 dl vetemjöl                                     4 msk vaniljsocker
                                           1 tsk bakpulver                  Garnering: 1 dl hackade nötter
                                           1 dl kokande vatten                            eller mandlar

Smörj och bröa en rund form. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och ägg vitt och poröst. Rör ner mjöl och bakpulver.
Blanda i det kokande vattnet. Häll smeten i formen och strö över nötterna.
Grädda 35- 40 minuter. Medan kakan svalnar gör du fyllningen.
Stormkoka smör och mjölk i 2 minuter. Rör i vaniljsockret.
Dela kakan i en över- och en underdel. Häll fyllningen över bägge delarnas skäryta.
Lägg ihop delarna och kakan är klar att njutas till en kopp te eller kaffe.

1 kommentar: