Pärlvirkade smycken

fredag 19 augusti 2011

Hallonfrestelse

Det här är en jättegod hallonpaj, men den är lika god med blåbär.
Till en studentbuffé gjorde jag den med rabarber, suveränt god!


 Deg:                                                           Fyllning:
                                 100 g smör                                                  2 äggvitor
                                 2 3/4 dl vetemjöl                                          100 g riven mandelmassa
                                 2 msk socker                                               1 dl socker
                                 2 äggulor                                                     5 dl hallon

                     Gör degen i en matberedare. Tryck ut degen i en form med  ca 24 cm diameter.
                     Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 200
                     grader i ca 15 minuter.
                     Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner mandelmassa, socker och hallon.
                     Grädda i 175 grader i ytterligare 20-25 minuter. Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar